Wolkbreuk zorgt voor overlast in Dokkum

Ondergelopen straten na een wolkbreuk in Dokkum. FOTO DE VRIES MEDIA

Door een wolkbreuk is zaterdagmiddag in Dokkum een aantal straten en een stroomverdeelstation onder water komen te staan.

Er is in de stad in korte tijd zo'n veertig millimeter regen gevallen.

In het centrum van Dokkum was de overlast zo erg dat sommige winkeliers besloten hun zaak te sluiten.

Gemeente en brandweer zijn druk bezig om de overlast op te lossen. De brandweer probeert het water weg te pompen en ondergelopen riolputten vrij te maken zodat het water kan zakken.

Alle pompgemalen staan inmiddels open, meldt de gemeente Dongeradeel . Vanwege mogelijke ongelukken hebben de hulpdiensten opgeschaald.

Stroomverdeelstation

Door de wolkbreuk is het stroomverdeelstation van Liander op bedrijventerrein Betterwird onder water komen te staan. Ook hier is de brandweer bezig met het wegpompen van het water. Specialisten en monteurs van Liander zijn ter plaatse om de brandweer te ondersteunen.

Suppers

De deelnemers aan de sup-elfstedentocht waren op het water toen de heftige regenbui losbarstte. De suppers zijn direct na de finish in een nabijgelegen locatie opgevangen met hete soep en isolerende dekens. Morgen is de finishplaats verplaatst , vanwege de regenval.

 

Kollum en Grou

Ook Kollum en Grou ontkwamen niet aan de hooshui. Zo veranderde het voetbalveld in Grou in één grote waterplas en stonden ook hier veel straten blank.

Leeuwarden

In de Leeuwarder wijk Zuiderburen stond er een laag water op het parkeerterrein bij de Jumbo na een heftige regenbui .

Nieuws

Meest gelezen