Westermar herbouwd op vertrouwde locatie

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Sporthal De Westermar, die in de nacht van 4 op 5 oktober afbrandde, wordt herbouwd op dezelfde locatie in Burgum. Dit heeft het college besloten.

Na de brand is er over nagedacht of de sporthal misschien op een andere plek zou moeten komen, schrijft het college van Tytsjerksteradiel in een memo. Het college heeft zich afgevraagd of sportvoorzieningen gecombineerd konden worden op een andere plek in of vlakbij Burgum. Ook is gekeken naar mogelijkheden voor woningbouw op de huidige locatie.

De slotsom is dat De Westermar op het sportcomplex in Burgum-West de grootste meerwaarde heeft voor het dorp. Inwoners komen er niet alleen om te sporten, aldus het college. ,,Het is ook een plek waar men elkaar ontmoet, herinneringen maakt en ervaringen deelt.’’ Een brief van voetbalverenigingen BCV, VV Bergum en tennisvereniging De Leechkamp bevestigt dit beeld.

De sporthal moet snel herbouwd worden, stelt het college. Er was al een projectgroep bezig om renovatie van de verouderde sporthal voor te bereiden. Die groep gaat door en maakt nu een plan voor nieuwbouw, samen met gebruikers, betrokkenen en gemeente. Daarbij wordt gekeken naar de hele omgeving, met inbreng vanuit de gemeenschap.

Nieuws

menu