Werkzaamheden bij Sintrale As zorgen komende tijd voor verkeershinder

FOTO PROVINCIE FRYSLÂN

Bij de Sintrale As vinden van 22 november tot en met 19 december werkzaamheden plaats. Ze vinden plaats bij het viaduct ter hoogte van de Dwarsloane, bij afslag Wâlterswâld en Broeksterwâld. Dit zorgt voor verkeersoverlast.

In de eerste fase (van 22 november tot en met 3 december) zal in de richting van noord naar zuid één rijstrook afgesloten zijn voor het verkeer. Ook de afrit naar Wâlterswâld – Broeksterwâld is al die tijd gesloten. De toerit vanaf Dwarsloane naar het zuiden gaat vanaf 29 november weer open.

In de tweede fase (van 6 december tot en met uiterlijk 19 december) is in de richting van zuid naar noord één rijstrook dicht. Ook de afrit naar Wâlterswâld – Broeksterwâld en de toerit naar Dokkum vanaf de Dwarsloane zijn dan afgesloten voor verkeer.

Er worden werkzaamheden uitgevoerd voor een nieuwe aanpak voor het water dat vrijkomt uit staalslakkenconstructies. De nieuwe aanpak moet ervoor zorgen dat water dat zich in de staalslakkenconstructie bevindt, wordt weggepompt en afgevoerd naar een verwerkingsinrichting. De installatie die daarvoor nodig is wordt deels naast de rijbaan aangelegd. Deze nieuwe aanpak moet minimaal een jaar functioneren.

Nieuws

menu