Welke kansen moet Friesland bieden aan al haar inwoners als de coronacrisis voorbij is?

Leven in coronatijd brengt vervelende gevolgen en de nodige onzekerheid met zich mee. Sommigen merken dit direct in hun gezondheid, werk, portemonnee of sociaal leven. Voor anderen blijft het bij algemene bezorgdheid. Ook in deze crisis worden de verschillen groter waardoor sommige groepen (opnieuw) op achterstand raken. Dit dwingt ons om verder te kijken dan corona als een crisis en vraagt om een structurele aanpak. Welke kansen moet Friesland bieden aan al haar inwoners als de coronacrisis voorbij is?

Jongeren in het centrum van Leeuwarden. De gevolgen van de coronacrisis zijn voor hen vaak ingrijpender dan voor andere groepen.

Jongeren in het centrum van Leeuwarden. De gevolgen van de coronacrisis zijn voor hen vaak ingrijpender dan voor andere groepen. FOTO HOGE NOORDEN/JAOB VAN ESSEN

Corona maakt al ruim tien maanden deel uit van ons dagelijks leven. Veel van wat we horen en zien staat in het teken van landelijke ontwikkelingen en het wereldtoneel. Berichtgeving neemt ons mee in de internationale race naar een vaccin, landelijke adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) en hoe internationaal de strijd wordt gevoerd met het coronavirus. Tegen deze achtergrond lijkt het alsof we in onze buurten, dorpen en steden weinig kunnen doen. Toch worden op lokaal niveau de gevolgen van de coronacrisis zichtbaar en voelbaar. Thuis, op de (digitale) werkvloer en in het alledaags contact ervaren we wat deze tijd met ons doet.

Nieuws

menu