Welcome to The Village stilgelegd vanwege geluid: 'We snappen er niks van'

Het festival Welcome to The Village, gehouden van donderdag tot en met zondag in de Groene Ster bij Leeuwarden, is in de nacht van donderdag op vrijdag stilgelegd door de gemeente.

De toegestane geluidsnormen zouden zijn overschreden. De organisatie spreekt op Twitter verbazing uit. ,,Dat gebeurt al als het geluid uit is en het publiek alleen maar juicht. We snappen er even niks van.'' Het geluid moest eerst even uit, maar even later werd de stekker uit het hele nachtprogramma gehaald.

De organisatie kan niet anders dan erin meegaan, ,,op last van een dwangsom van een absurd hoog bedrag''. Ook zonder band of dj is het festival volgens de gemeente te luid. Welcome to The Village gaat vandaag (vrijdag) om elf uur wel weer open, ,,want overdag bestaat dit probleem blijkbaar niet''.

'Kom alsjeblieft terug'

Artistiek directeur Sjoerd Bootsma gaf afgelopen nacht op het podium tekst en uitleg. ,,Het is nog steeds te luid, we snappen er niks van'', zei hij, waarop het publiek joelde dat het toch echt wel wat harder mocht. ,,We moeten stoppen van de gemeente. Overdag is het anders, morgen beginnen we wel weer. Steun ons alsjeblieft. We doen ons best om er een supergoed festival van te maken, kom alsjeblieft terug.''

Nieuws

menu