Weeronline: geen witte kerst, daarna mogelijk wel kouder

FOTO ANP

De kans is „heel klein” dat we deze kerst een witte kerst krijgen, stelt Weeronline. Zo verloopt eerste kerstdag zacht en met een aantal buien. Toch sluit het weerbureau een natte sneeuwbui op tweede kerstdag niet uit en ook in de eerste kerstvakantieweek neemt de kans op winters weer toe.

In de aanloop naar kerst is het zacht voor de tijd van het jaar: tot en met vrijdag wordt het tussen de 8 en 13 graden. Normaal gesproken is het eind december een graad of 6. Woensdag laat de zon zich nog zien, donderdag en vrijdag is het bewolkt en nat. Zaterdag en zondag (eerste kerstdag) verlopen ook grotendeels bewolkt met een aantal buien. Het wordt maximaal 9 graden op de Wadden en 11 à 12 graden in het zuiden van het land.

Volgens Weeronline is de kans „heel groot” dat het op tweede kerstdag tussen de 7 à 10 graden wordt. Maar er is ook een kleinere kans op een kouder scenario: hierin zijn zelfs winterse buien mogelijk. „Maar de eventuele sneeuw blijft niet liggen”, aldus het weerbureau. „Wel gaat dit gepaard met een stevige wind van zee en temperaturen van een aantal graden boven nul.”

In de week na kerst neemt de kans op licht winters weer, met 2 tot 5 graden en nachtvorst, toe naar 40 tot 50 procent. Het is dan overwegend droog, als er iets valt dan is dat in de vorm van lichte winterse neerslag.

Nieuws

menu