Weer meer coronapatiënten opgenomen in Friese ziekenhuizen

Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen. FOTO ANP

In de Friese ziekenhuizen lagen maandagochtend vijftien coronapatiënten. Het is bijna het dubbele van een week eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dat namens alle ziekenhuizen in het Noorden de bezettingscijfers communiceert. Van de vijftien coronapatiënten in de Friese ziekenhuizen, ligt er één op de intensive care. De rest is opgenomen op een verpleegafdeling.

De huidige bedbezetting in Friesland is te vergelijken met die van half juni. Toen lagen er overigens wel meer patiënten op de intensive care. Begin deze maand lag er geen enkele coronapatiënt in een Fries ziekenhuisbed.

Ook in de rest van het Noorden neemt het aantal coronapatiënten toe in de ziekenhuizen. Vooral op de intensive cares in Groningen is een flinke stijging te zien: van één patiënt afgelopen donderdag naar vijf op maandag.

Op het hoogtepunt van de eerste golf, op 2 april vorig jaar, lagen er 27 coronapatiënten op de Friese intensive cares en 72 op de verpleegafdelingen. Op 8 januari van dit jaar was er eveneens een hoge piek met 72 patiënten op de Friese verpleegafdelingen en 17 op de intensive cares.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus