Politicoloog Tim ‘S Jongers pleit voor meer ervaring bij beleidsmakers tijdens lezing op NHL Stenden: 'Niks is zo discriminerend als een diploma'

,,Niks zo discriminerend als een diploma’’, stelt de Vlaamse politicoloog Tim ‘S Jongers tijdens een lezing op NHL Stenden. Volgens hem schiet veel beleid z’n doel voorbij, omdat de makers geen ervaringskennis hebben.

Student Lindsay Stegenga nodigde de Vlaamse politicoloog Tim 'S Jongers uit voor een lezing op NHL Stenden over de ervaringswereld van mensen die niet of nauwelijks gehoord worden in de maatschappij.

Student Lindsay Stegenga nodigde de Vlaamse politicoloog Tim 'S Jongers uit voor een lezing op NHL Stenden over de ervaringswereld van mensen die niet of nauwelijks gehoord worden in de maatschappij. Foto: Niels Westra

Of iedereen die zelfredzaam is, wil gaan staan. In een goedgevulde collegezaal van NHL Stenden blijft maar een beperkt aantal toehoorders zitten na dit verzoek van de Vlaamse politicoloog en gastspreker Tim ‘S Jongers. Maar kunnen al die mensen die zijn blijven staan zich echt wel zelf redden?