Watersportfotograaf Tom Coehoorn wint internationale fotoprijs

De winnende foto van Tom Coehoorn, gemaakt op de Burgumer Mar op 13 juli 2019. FOTO TOM COEHOORN Foto: Tom Coehoorn

Watersportfotograaf Tom Coehoorn uit Sneek, skûtsjefotograaf voor de Leeuwarder Courant, heeft in het Spaanse Bilbao een internationale fotoprijs gewonnen. Hij kreeg de publieksprijs van de Mirabaud Yacht Racing Image Award 2019.

Op de winnende foto (zie hierboven) is het skûtsje De Zes Gebroeders van Klaas Kuperus te zien. Het skûtsje kapseisde in juli van dit jaar net niet op de Burgumer Mar, tijdens ‘Skûtsjesilen yn ‘e Wâlden’, een relatief nieuwe wedstrijd in het voorseizoen.

De foto van Tom Coehoorn kreeg de meeste stemmen uit een selectie van 80 ‘Yacht Race Photo’s’, uit 29 landen. De fotograaf uit Sneek kreeg 2200 stemmen van over de hele wereld.

Skûtsjefoto tussen de snelle jachten

Coehoorn krijgt een geldprijs van 500 euro en wereldwijde aandacht. ,,It is te gek dat er in foto fan in skûtsje wint, tusken allegear foto’s fan snelle boatsjes.’’ Coehoorns inzending was de enige skûtsje-inzending voor de prijs.

De Mirabaud Yacht Racing Image Contest is een internationale fotoprijs voor professionele fotografen van over de hele wereld. Het doel is ,,om het shot te vinden dat het beste de essentie en opwinding van de zeilsport vertegenwoordigt en de sport bij een breder publiek te promoten’’, aldus de omschrijving.

Nieuws

menu