Wat doet Sifan Hassan op een vrije olympische dag? Zeilen, schoonspringen en fierljeppen

Een bewerkt beeld van een fierljeppende Sifan Hassan. BEELD ATLETIEKUNIE

Atlete Sifan Hassan heeft een onwaarschijnlijk druk programma op de Olympische Spelen van Tokio: ze loopt drie afstanden en moet vrijwel dagelijks vol aan de bak. Dinsdag was de enige dag waarop Hassan geen race hoefde te lopen. Op Twitter werd #SifansDayOff een ‘trending topic’ met veel grappige plaatjes: hoe ziet een vrije dag voor Sifan eruit?

Hassan kwam op talloze bewerkte foto’s terug. Zo was ze aan het schoonspringen, kwam ze als springruiter tevoorschijn en lag ze op de houten vloer van het velodrome. Ook duikt ze op de plaatjes op in het wereldnieuws. Daarbij wordt gretig gebruik gemaakt van de beelden die zijn gemaakt tijdens de val van de hardloopster in de serie van de 1500 meter. Het Twitter-account WorldAthletics verzamelde alle foto’s. Ook zijn er speciaal voor dit doel plaatjes met een witte achtergrond beschikbaar gesteld waarmee creatievelingen aan het photoshoppen kunnen slaan.

Fierljeppen

De Koninklijke Nederlandse Atletiekunie kon bij deze actie natuurlijk niet achterblijven. De sportbond tweette een foto van Hassan bij een stroopwafelkraam en de atlete die aan het fierljeppen is, de populaire hashtag #SifansDayOff en de term ‘Triple Sifan’ daaraan toevoegend. Mogelijk heeft de geboren Ethiopische kennisgemaakt met deze sport in de tijd dat ze woonde en trainde in Leeuwarden.

Vandaag (woensdag) loopt Hassan de halve finale van de 1500 meter. Ze heeft al goud gewonnen op de 5000 meter en gaat ook nog uitkomen op de 10.000 meter.

Bekijk meer foto’s met de hashtag #SifansDayOff hier

Nieuws

Meest gelezen