Wandelselfies van de onzichtbare Elfstedentocht: 'Ik dacht dat ik het nooit zou kunnen'

Aafke Viëtor (35) en Femke (6,5 maand) uit Hilversum zaten bij het sturen van de foto op 294 km.

Er kwamen zoveel foto’s binnen na onze vraag om wandelselfies, dat we een keuze moesten maken. Deze onzichtbare Elfstedentocht is nu klaar, maar het lopen gaat verder.

De ‘onzichtbare elfstedenwandeltocht’ die we de afgelopen vier maanden organiseerden was virtueel (het was dus niet echt een Elfstedentocht, al liepen sommige deelnemers wel langs die route) maar het wandelen gebeurde wel degelijk. Nu we voor deze finishpagina selfies van wandelaars vroegen werden we overstelpt, zodat we een keuze moesten maken. Dank daarvoor.

Bij de foto’s zaten soms hele verhalen. Zo meldden Bettie en Gerrit Boeijinga uit Sneek dat ze al twee jaar bezig zijn met dit elfstedenpad, en onlangs deden de de laatste etappe. Dat het zo lang duurde heeft een reden: Bettie raakte na een val bij Allingawier gewond, haar man onderging vorig jaar een open hartoperatie.

Opsteker

Willy Westendorp werd door haar zus op de wandeling geattendeerd. ,,Ik dacht dat ik dat nooit zou kunnen, maar toen ik naar mijn stappen ging kijken, liep ik ongemerkt veel meer dan ik dacht. Dat was zo'n geweldige opsteker!’’

Wim en Joke Nijman uit Folsgare vonden de onzichtbare elfstedenwandeling zo leuk, dat ze toen de coronaregels soepeler werden, het echte elfstedenpad achteraan deden, auto bij het beginpunt van elke etappe, fiets bij de finish, zodat ze hem eigenlijk ook per fiets hebben afgelegd.

Doorgaan

Veel deelnemers die voorheen weinig liepen laten weten dat ze verder gaan met wandelen - waar het bij deze onzichtbare Elfstedentocht eigenlijk ook om te doen was. We wensen iedereen een prettige wandeling.

 

 

Nieuws

menu