Wakker worden in een witte wereld? Zondag sneeuw verwacht

FOTO ANP

De provincie maakt zich op de voor de eerste sneeuw van deze winter. De kans is aannemelijk dat we zondagochtend wakker worden in winter wonderland.

Weerkaarten laten zien dat in de nacht van zaterdag op zondag tot maximaal 3 centimeter sneeuw kan vallen in de provincie. Kroeggangers zullen de eerste sneeuw tussen 3 uur en 4 uur 's nachts gaan zien. De sneeuwbuien komen uit het zuidwesten en komen zaterdagavond in Zeeland aan land en trekken over Amsterdam naar het noorden en oosten van het land.

De temperatuur zal tot zondagochtend nul blijven. In de loop van de dag gaat de temperatuur weer omhoog. De kans dat de sneeuw lang blijft liggen, is daarom ook klein. Vanaf zondag loopt de temperatuur ook weer op, naar een graad of 6 overdag.

Ongure zondag

De sneeuwbuien is een voorloper op een ongure zondag. Er wordt harde wind voorspeld en dat kan in combinatie met regen en een temperatuur net boven het vriespunt een onaangename en barre zondag opleveren.

Zaterdag

Zaterdag wordt een grijze, koude dag. De temperatuur blijft onder nul. De gevoelstemperatuur ligt lager, op -5 graden. Dat komt door de matige noordoostenwind die wordt verwacht.

Omdat de temperatuur op dit moment onder nul is, verschijnen de eerste laagjes ijs op ondiepe slootjes en op ondergespoten weilanden en ijsbanen. Zo ligt op de ijsbaan in Oldeberkoop al een dun vliesje ijs.

Nieuws

menu