Net zo lekker eten op de Wadden als in Toscane of Bretagne? Dit zijn de restaurants en winkels waar je moet zijn

Heeft het Waddengebied het in zich om dé volgende culinaire reisbestemming te worden? Die ambitie is er en het aanbod verse, biologische producten uit de kleigrond en van de zeebodem is in elk geval rijk.

Bij 't Ailand serveren ze wilde oesters rechtstreeks van het Wad. Barbara Geertsema-Rodenburg: ,,We hebben hier goud in handen.''

Bij 't Ailand serveren ze wilde oesters rechtstreeks van het Wad. Barbara Geertsema-Rodenburg: ,,We hebben hier goud in handen.'' Foto: DVHN

Een gure zeewind en lichte regen razen langs de dijk. Het pad is bedekt met een dikke laag modder en om ons heen zien we wild begroeide velden met daarachter, buiten het gebied van mijn gastvrouw, net gemaaid bouwland. Over het pad hangen takken en in de verte staan koeien te grazen. ,,Sommige mensen vinden dit rommelig, maar ik vind het mooi’’, zegt Mieke van Tilburg.

Nieuws

menu