LC Commentaar | Wie lekker scheuren over de snelweg zo belangrijk vindt, zou ook eens in de achteruitkijkspiegel moeten kijken

Deze week begon de ellende die de stremming van de snelweg tussen Sneek en Joure met zich meebrengt pas echt in volle omvang door te sijpelen.

Volgens Rijkswaterstaat gaat het maanden duren voordat de schade aan het aquaduct in de A7 tussen Sneek en Joure is herstelt. In de tunnel zijn 1700 bigbags met zand geplaatst om te voorkomen dat het wegdek verder omhoog kan komen.

Volgens Rijkswaterstaat gaat het maanden duren voordat de schade aan het aquaduct in de A7 tussen Sneek en Joure is herstelt. In de tunnel zijn 1700 bigbags met zand geplaatst om te voorkomen dat het wegdek verder omhoog kan komen. Foto: Anton Kappers

Een bezoek van verantwoordelijk minister Mark Harbers aan de plek des onheils, afgelopen woensdag, bood weinig hoop op een snelle oplossing. Zorgelijke situatie, rotgeschrokken, knappe koppen ingeschakeld – dat soort teksten bezigde de VVD-bewindsman.

Meer Friese knelpunten