Vredeman de Vries Prijs 2018: Stem mee en bepaal de winnaar van de LC-publieksprijs

Voor de tiende keer wordt dit jaar de Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur toegekend, op initiatief van de provincie Fryslân. Bouwwerken, die in 2016 en 2017 zijn gerealiseerd in Friesland en die zijn ontworpen door architecten, komen in aanmerking. Het is een combinatieprijs: voor architect en opdrachtgever.

Er waren dit keer veertig inzendingen, tien meer dan twee jaar geleden. Hoewel de bouw de recessie weer redelijk te boven lijkt te zijn, is dit nog steeds een laag aantal vergeleken bij de 75 inzendingen van 2010. De organisatie van de Vredeman de Vries Prijs is in handen van Keunstwurk .

Vakjury

De vakjury heeft in een eerste selectie achttien ontwerpen uitgekozen. In een tweede ronde hebben de juryleden vijf ontwerpen genomineerd, die nog in aanmerking komen voor de Vredeman de Vries Prijs.

- Blokhuispoort, Leeuwarden – TWA Architecten, Burdaard
- Nieuwbouw woning en Atelier, Bartlehiem – Dorenbos Architekten, Gytsjerk
- Huis aan het Meer, Oudega – Studio Nauta, Rotterdam
- Museum en Werkplaats Houtstad, IJlst – Onix NL, Groningen
- Poortgebouw Nachttuin, Wier – NRJ Architectuur, Leeuwarden

Zaterdag 17 november maakt de vakjury in Museum Belvédère bekend wie de winnaar is. Die ontvangt een bedrag van 5000 euro en een oorkonde.

LC-publieksprijs

Lezers van de Leeuwarder Courant kunnen hun stem uitbrengen op de 18 geselecteerden uit de eerste ronde. Het bouwwerk met de meeste stemmen wint de LC-publieksprijs.

Stemmen kan tot en met zondag 11 november. Scroll of swipe na het stemmen naar de bovenkant van deze pagina om je stem te delen via Facebook of Twitter.

Nieuws

menu