Vrachtwagen schept 64-jarige fietsster in Heerenveen, chauffeur rijdt door

FOTO JARING RISPENS

Een 64-jarige fietsster uit Heerenveen is donderdagochtend op de Oranje Nassaulaan in Heerenveen geschept door een vrachtauto. De vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. De chauffeur reed in eerste instantie door, maar is inmiddels getraceerd.

Het ongeval zorgde voor de nodige vertraging in Heerenveen. De chauffeur reed door. Hij zou de fiets enkele honderden meters hebben meegesleurd. Van de fiets is niets meer over. De vrouw lag gewond bij de rotonde.

De politie deed via Burgernet een melding over de rood-witte vrachtwagen met oplegger. De chauffeur is inmiddels bekend bij de politie. Getuigen konden geen kenteken geven, waardoor de vrachtwagen niet snel werd gevonden.

Het kan zijn dat hij het niet heeft gemerkt

Overijssel

De politie zegt niet zeker te weten dat de chauffeur bewust is doorgereden. ,,Het kan ook zijn dat hij het niet heeft gemerkt'', zegt woordvoerder Anne van der Meer. ,,We gaan zo met hem in gesprek over wat er is gebeurd.'' De man is in Overijssel getraceerd. Van der Meer zegt niet te weten hoe hij is gevonden.

Verkeerde chauffeur meldt zich

Een andere chauffeur meldde zich donderdagochtend op het politiebureau. Hij hoorde op de radio dat een vrouw was aangereden en omdat hij ook via de Oranje Nassaulaan was gereden, dacht hij misschien de schuldige te zijn. ,,Maar dat was niet zo. We hebben naar de vrachtwagen gekeken en deze had ook een andere kleur dan getuigen omschreven, dus hij was niet degene die we zoeken.''

A32

Op de A32 bij de afslag richting het centrum van Heerenveen, is ook een ongeval gebeurd. Bij een botsing tussen twee auto's is een bestuurder gewond geraakt.

Nieuws

menu