Voor elk kind een cadeau. Arm of rijk, scholen spannen zich in om van Sinterklaas en Kerstmis voor alle leerlingen een feestelijke tijd te maken.

Feestmaand december maakt de kloof tussen arm en rijk nog pijnlijker voor kinderen. Scholen doen hun best om Sinterklaas en kerst voor elke leerling leuk te maken.

De negenjarige Joël Martinus uit groep zes van IKC Albertine Agnes met een lijst vol ideeën voor cadeautjes onder de 2,50 euro.

De negenjarige Joël Martinus uit groep zes van IKC Albertine Agnes met een lijst vol ideeën voor cadeautjes onder de 2,50 euro. Foto: Niels Westra

Een confettikanon. Gezichtsmaskertjes. Knalerwtjes. Een scheetkussen. Op IKC Albertine Agnes hebben kinderen genoeg ideeën voor sinterklaascadeautjes onder de 2,50 euro. De 9-jarige Joël Martinus uit groep 6, voorzitter van de leerlingenraad, houdt een A4-tje met bijna vijftig suggesties omhoog. De oogst van een brainstorm in elke bovenbouwklas. ,,Iets leuks hoeft niet duur te zijn’’, zegt Joël. ,,Als je even gaat rondkijken in de Action, zie je nog veel meer dingen.’’

Vanaf groep vijf allemaal 2,50 euro mee naar huis

Nieuws

menu