Van start tot finish op kop: vierde keer goud voor Langweer bij SKS-wedstrijd op IJsselmeer | lees hier hoe de dag verliep

Langweer versloeg Lemmer op de Snitser Mar. FOTO TOM COEHOORN

Na de Snitser Mar, het IJsselmeer en de Hegemer Mar heerst Langweer ook over de Lemster Baai. Schipper Harmen Brouwer pakte de vierde dagzege in negen wedstrijden, bovendien drie op een rij.

Langweer leidde vanaf de start de wedstrijd. De Jonge Jan, het Langweerder skûtsje, rondde iedere ton als eerste.

De wedstrijd ging met een vertraging van tien minuten van start. De wind draaide vlak voor de start, waardoor de baan verlegd moest worden.

Titelfavorieten Lemmer en Grou kwamen niet als beste uit de start. Beide skûtsjes bleken niet de beste slag te hebben gekozen en moesten in de achtervolging.

De eerste bovenwindse ton kon Lemmer weg blijven uit de drukte. Voor Grou gold dat niet. Het skûtsje van Huizum wilde voorrang, kreeg dat niet, en trok de protestvlag tegen Grou. Grou protesteerde terug. Schipper Douwe Visser trok later de protestvlag uit het wand. Pas vlak voor de finish haalde schipper Johannes Meeter de vlag weg.

Achter winnaar Langweer werd Leeuwarden tweede, Lemmer derde. Grou finishte net voor Huizum als vierde.

Met de overwinning van Langweer krimpt het gat met favorieten Lemmer en Grou. Lemmer loopt weer een punt uit op Grou, maar Langweer komt met de winst weer een paar punten dichterbij.

Nieuws

menu