Debuutjaar skûtsjeschipper Harmen Brouwer wordt steeds mooier, bij Woudsend derde dagzege | lees het hier terug

De Jonge Jan, het skûtsje van Langweer. FOTO LC

De lach stond al op het gezicht van Harmen Brouwer na twee dagzeges, maar na maandag zal die glimlach niet meer verdwijnen. Met Langweer won hij bij Woudsend voor de derde keer in zijn debuutjaar een SKS-wedstrijd.

Vanaf de start liep Langweer voor op de rest. Ton na ton rondde Langweer als eerste. Huizum en Heerenveen vielen nog aan, maar pakten niet de juiste slagen om Langweer te passeren.

Joure startte vals


Daarmee verbetert Harmen Brouwer de score van tweelingbroer Sytze. De schipper van Heerenveen debuteerde in 2017 met twee dagoverwinningen. Heerenveen werd dat jaar tweede, achter kampioen Grou.

Langweer staat nu vierde in het klassement, achter Lemmer, Grou en Heerenveen. Sneek zakte weg uit de top, na een veertiende plaats op de Hegemer Mar.

Achter winnaar Langweer zeilde Joure een puike wedstrijd. Joure startte vals, maar haalde die mislukte start al snel op. Schipper Rinus de Jong stuurde de Oeral Thús naar een vierde plaats.

Even ruiken aan de overwinning


Heerenveen werd achter Langweer tweede, Huizum werd derde. Schipper Johannes Meeter mocht heel even ruiken aan de overwinning, de eerste sinds 2013, maar de broers Brouwer waren Meeter de baas.

Met de derde overwinning in een kampioenschap komt Harmen Brouwer in een illuster rijtje, met minimaal drie overwinningen in een jaar. In 2019 won Douwe Visser met Grou drie wedstrijden. In 2018 won Willem Zwaga met Leeuwarden drie keer, in 2017 Douwe Visser (Sneek) en Pieter Meeter (Akkrum).

In 2016 pakte Visser met de Sneker Pan zelfs vier wedstrijden, Earnewâld met schipper Gerhard Pietersma won er toen drie. In 2014 won Douwe ‘Grou’ Visser vier wedstrijden. Douwe ‘Sneek’ Visser pakte in 2013 zelfs vijf dagzeges, net als in 2012.


Nieuws

menu