Vlap debuteert met treffer tegen Bayern München

Michel Vlap heeft er patent op: scoren bij zijn basisdebuut. Maar zijn goal gisteren, namens Arminia Bielefeld tegen Bayern München, was een heel bijzondere.

Michel Vlap viert zijn snelle doelpunt tegen Bayern Munchen bij zijn debuut voor Arminia Bielefeld

Michel Vlap viert zijn snelle doelpunt tegen Bayern Munchen bij zijn debuut voor Arminia Bielefeld Foto: ADAM PRETTY

Het slimme weglopen bij de verdedigers van Bayern München. De fluwelen aanname met de rechtervoet, waarmee hij de bal direct goed klaarlegde voor zijn linker. Het droge schot in de hoek, te machtig voor Manuel Neuer, alom beschouwd als de beste doelman van de wereld.

Het leest als een jongensboek, maar toch was het echt waar, gisteravond in Zuid-Duitsland. Michel Vlap uit Sneek opende op schitterende wijze de score in het uitduel met Bayern München. Arminia Bielefeld speelde uiteindelijk met 3-3 gelijk, mede dankzij dat doelpunt én een assist van Vlap.

Wat een entree bij Bielefeld, de club die Vlap onlangs op huurbasis overnam van Anderlecht waar hij het vertrouwen van trainer Vincent Kompany niet voelde.

Wat een enorme ontlading ook bij de 23-jarige aanvallende middenvelder. Meteen na zijn doelpunt trok Vlap een sprint over het toen nog besneeuwde veld van Bayern, gevolgd door een sliding op zijn knieën. De armen gespreid, een verbeten blik op het gelaat.

Slechts negen minuten had Vlap nodig om met een knal bij zijn nieuwe club te beginnen. Zoals hij jaren geleden ook al zijn basisdebuut bij SC Heerenveen bekroonde met een doelpunt, in de thuiswedstrijd tegen AZ. En ja, ook bij zijn eerste officiële wedstrijd voor Anderlecht was het vorig seizoen meteen raak.

Maar goed, het scenario tegen Bayern kwam ongetwijfeld in Vlap zijn stoutste dromen niet voor. Met afstand speelde hij immers tegen de grootste club van Duitsland. Prijzen winnen is een wetmatigheid voor de Rekordmeister : vorig seizoen won Bayern naast de beker en landstitel in eigen land de Champions League en maar vijf dagen geleden werd in Qatar beslag gelegd op de wereldtitel voor clubs.

En dan het decor waar Vlap gisteren toesloeg. De machtige Allianz Arena, een van de meest imposante voetbaltempels van Europa, waar normaal gesproken 75.000 Bayern-supporters de thuisclub aanmoedigen.

Natuurlijk was Bayern, met al die sterren in de ploeg, de bovenliggende partij tegen Bielefeld. De ploeg van Vlap, die zich de komende maanden wil handhaven in de Bundesliga, werd ver teruggedrongen, maar werd in de spaarzame aanvallen wél gevaarlijk.

Wat heet: voor rust verdubbelde Arminia de score. Opnieuw met een hoofdrol voor Vlap, die een corner precies op het hoofd van zijn ploeggenoot Amos Pieper legde (0-2).

Meteen na rust draaide Bayern de duimschroeven aan, met doelpunten van Robert Lewandowski, Colentin Tolisso en Alphonso Davies tot gevolg. Bielefeld wankelde geregeld, maar sloeg tussendoor nog wél een keer toe (3-3).

Bielefeld staat, ook na het bonuspunt tegen Bayern, zestiende in de Bundesliga. De club wacht nu de loodzware duels met VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund. Maar nu al staat vast dat Michel Vlap, na zijn glansrol tegen Bayern, voorlopig niet meer stuk kan bij Bielefeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Profvoetbal