Vier jaar cel geëist tegen 47-jarige verdachte in handrem-zaak

Het Openbaar Ministerie heeft 48 maanden (waarvan zes maanden voorwaardelijk) celstraf geëist tegen de 47-jarige verdachte wegens doodslag en twee pogingen daartoe.

Op 5 november 2016 kwam Daniël Postema , die bij Waskemeer voetbalde, om het leven bij een verkeersongeval. Het busje waarin vier mannen zaten, onder wie Postema en de verdachte, crashte. De oorzaak: er werd bij een snelheid van 70 kilometer per uur hard aan de handrem getrokken.

De verdachte die op de achterbank zat, zou dat hebben gedaan. Zelf ontkent hij dat. Getuigen, een derde inzittende, hebben verklaard dat de man dit zelf aangaf. ‘Ik ben schuldig, ik heb aan de handrem getrokken’, zou hij hebben gezegd.

Een politie-agente die toevallig in de buurt was zou dit ook hebben gehoord. Ook zou de verdachte iets dergelijks hebben gezegd tegen zijn vrouw die hij kort na het ongeval belde.

Op weg naar een feestje

De mannen waren op weg naar een feestje. Slachtoffer Daniël Postema zou niet meegaan omdat zijn zoontje (2) ziek was. Anders dan was afgesproken werd hij eerst naar huis gebracht. De verdachte zou het daar niet mee eens zijn geweest. Hij zou vervolgens vanaf de achterbank een paar keer hebben gezegd dat hij uit het busje wilde. Daarbij ging hij staan en legde de hand op de handrem.

,,Maar ik heb de handrem niet aangetrokken.’’ Rechter: ‘Maar u had wel een motief om aan de handrem te trekken.’

Verdachte bleef ongedeerd

De bestuurder raakte zeer ernstig gewond en lag twee weken in coma. Een derde inzittende raakte lichtgewond. De verdachte zelf bleef ongedeerd.

Tijdens de rechtszaak legden het slachtoffer en nabestaanden intens verdrietige verklaringen af. Zij nemen het de verdachte zeer kwalijk, niet alleen wat hij in hun ogen heeft gedaan, maar ook dat hij na het ongeluk nooit meer iets van zich heeft laten horen.

Nieuws

Meest gelezen