Video: Superjacht Hilfiger-baas Stroll in Makkum

Het superjacht 'Faith' van de Canadese miljardair Lawrence Stroll (58) ligt in Makkum. Door scheepsbouwer De Vries wordt een nieuw wellness-gedeelte aangebouwd.

Lawrence Stroll is de vader van F1-coureur Lance Stroll (18), die zich momenteel in Suzuka voorbereidt op de GP van Japan. Stroll senior vergaarde zijn fortuin met slimme beleggingen in merken als Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Michael Kors en Pierre Cardin. Zijn vermogen wordt geschat op 2,6 miljard euro.

Beachclub

De 'Faith' werd ook in Makkum gebouwd, Het schip meet 96 meter in lengte en kostte destijds 180 miljoen euro. Aan boord werken 34 bemanningsleden. De gasten ontbreekt het aan niets. Ze hebben onder meer beschikking over een beachclub, een heliplatform en een zwembad van 9 bij 4 meter.

Ferrari

Stroll is tevens verzamelaar van Ferrari’s. Hij heeft er ongeveer 25 in de garage en dat kunnen niet veel hem nazeggen. Voor zijn racende zoon liet hij in de achtertuin een levensgroot circuit aanleggen. Ook betaalde hij twee jaar geleden 90 miljoen euro voor een stoeltje bij Williams en later nog eens 230 miljoen euro voor een sleutelpositie in de leiding van het Britse raceteam.

Koninklijke De Vries Scheepsbouw is met Feadship wereldwijd marktleider op het gebied van superjachten.

Bezoekers via de smartphone-app klikken hier voor de video.