Video: Pro-Zwarte Piet demonstranten: 'onze actie is geslaagd'

De tientallen pro-Zwarte Piet demonstranten die vanochtend de weg blokkeerden op de A7 en het verkeer vertraagden op de Sintrale As zijn blij dat actiegroep Kick Out Zwarte Piet nooit in Dokkum is aangekomen.

Ter hoogte van Oudehaske op de A7 van Joure naar Heerenveen wisten meerdere automobilisten een wegblokkade op te werpen. Het verkeer kwam vast te staan en er ontstond een kilometerslange file.

Verboden

Even later probeerden automobilisten op de Sintrale As voor Dokkum de weg te blokkeren. Tegen die tijd werd ook duidelijk dat de gemeente Dongeradeel de geplande demonstratie van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet had verboden.

Een automobilist die het verkeer vertraagde op de Sintrale As zegt voor de camera: ,,Ik denk dat dit ideaal is. Ik vind het bespottelijk dat ze gaan demonstreren. Het moet een kinderfeest blijven. Ze komen niet meer en dat was wat deze actie moest opleveren."

Strafrechtelijke vervolging

De politie gaat samen met Openbaar Ministerie Noord-Nederland onderzoeken of de mensen die zaterdagochtend de weg blokkeerden strafrechtelijk vervolgd worden.

Appgebruikers klikken hier en hier voor de video's.

Nieuws

menu