Vidar-verdachten willen naar huis: gezin en zaak wachten

Aangetroffen pistolen. FOTO OM

Twee verdachten in de drugszaak Vidar willen weg uit de gevangenis. Beiden vroegen de rechtbank maandagochtend hun voorlopige hechtenis te schorsen.

Dan kan de 35-jarige Leeuwarder voor zijn kinderen zorgen, omdat het bij hun moeder niet goed gaat en uithuisplaatsing dreigt. Bovendien hebben zijn ernstig zieke ouders zijn hulp nodig. Gevaar voor recidive is er niet, benadrukte hij

Hij liet zich tot drugshandel aanzetten tot de criminele burgerinfiltrant. En nu die uit beeld is, valt de dreiging op herhaling weg.

De 41-jarige man uit Noardburgum wil zijn bedrijf proberen te redden. Het water staat hem in financieel opzicht niet aan de lippen, maar boven het hoofd.

Beiden verklaarden bereid te zijn aan alle voorwaarden te voldoen die de rechtbank stelt. Nachtdetentie, meldplicht, het was het duo om het even. ,,Ik zal uw vertrouwen niet beschamen’’, aldus de 35-jarige.

Lees ook dit indrukwekkende verhaal over de criminele burgerinfiltrant 'Kees' , die ervoor zorgde dat de politie kon doordringen tot het gesloten bastion van de motorclubs. De man was overgelopen, omdat hij niets meer te verliezen had.

Nieuws

menu