LC commentaar | Houding Stef Blok botst met iedere vorm van fatsoen. Tegenover zijn opvolger, tegenover Groningers, tegenover geloofwaardige en betrouwbare politiek. Het is laf

Je kunt veel zeggen, maar niet dat VVD-minister Stef Blok stilletjes en door de achterdeur het politieke speelveld verlaat. Bij het opruimen van zijn bureau op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vond de VVD’er blijkbaar een dolk, die hij op zijn laatste werkdag in de rug van duizenden Groningers stak.

NAM volgt instructies ministerie voor gaswinning Groningen

NAM volgt instructies ministerie voor gaswinning Groningen ANP

Hij bracht donderdagavond onder etenstijd het slechte nieuws naar de Tweede Kamer. In het jaar dat de gaswinning uit het Groningenveld naar nul zou worden teruggebracht, verwacht Blok dat er in het lopende gasjaar, dat loopt van 1 oktober tot 30 september, niet maximaal 3,9 miljard kuub gepompt gaat worden, maar het dubbele. Voor 1 april volgt het definitieve besluit.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu