Verplicht boek lezen op school, goed idee?

Lucinda Riley als eerste auteur bekroond met dubbel Gouden Boek ANP

Leerlingen drie keer per week verplicht laten lezen in een Nederlandse roman, zo wil De Dyk in Leeuwarden het leesniveau van leerlingen verbeteren.

De school voor vmbo en havo hoopt met het verplicht lezen iets te doen aan het dalende leesniveau onder scholieren. Uit onderzoek blijkt dat 44 procent van de jongeren in Nederland nooit een boek leest, dat slechts een kwart van de leerlingen de basisschool verlaat met het minimale niveau van schrijfvaardigheid en dat kinderen laaggeletterd van school dreigen te komen.

Het project op De Dyk wordt uitgebreid beschreven in de Onderwijsbijlage. Daarin ook tips voor scholieren om op een goede manier een middelbare school te kiezen in coronatijd. Een meeloopdag is een goed alternatief als de open dagen straks onverhoopt weer niet door kunnen gaan. En zes studenten van de opleiding onderwijsassistent vertellen waarom zij graag het onderwijs in willen: ,,Ik heb liever een baan waar ik plezier in heb dan een baan waar je alleen maar rijk van wordt’’.

Nieuws

menu