Veroorzaker (21) dodelijk ongeval Jirnsum nu veroordeeld voor mishandeling

De 21-jarige man uit Jirnsum die in april 2016 een ongeval verzoorzaakte waarbij een meisje om het leven kwam, is opnieuw in aanraking gekomen met justitie. De man moet nu de cel in vanwege een mishandeling in Sneek.

In april 2016 bestuurde hij een auto die tussen Grou en Jirnsum van de weg raakte. In de auto zaten naast de bestuurder vier inzittenden. Eén inzittende overleed nadat ze uit de auto werd geslingerd. De drie anderen raakten gewond. De bestuurder zou te hard hebben gereden. Uiteindelijk werd hij door het gerechtshof veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan vijf voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur.

Opnieuw voor de rechter

Woensdagmorgen stond hij opnieuw voor de rechter. Op 1 juli van dit jaar was in Sneek, bij grillroom Cappadocia, ruzie ontstaan tussen de verdachten en een andere jongeman. Volgens onafhankelijke getuigen was de Jirnsumer de agressor.

De 21-jarige zou zijn opponent naar de grond hebben gewerkt en meermalen tegen het gezicht hebben geslagen. Terwijl ze op de grond vielen zou het slachtoffer ook een bankje hebben geraakt. Beiden zaten onder het bloed.

Het slachtoffer hield er een snee van negen centimeter op zijn voorhoofd aan over. Die laat een blijvend litteken achter.

Agressor

Volgens de verdachte had de andere man hem eerst aangevallen en handelde hij uit zelfverdediging. Daar ging rechter Marijke Jansen niet in mee, omdat andere verklaringen dat niet ondersteunen en de verdachte voor het handgemeen ook meermalen de kans had gehad om gewoon weg te lopen. ,,Voor mij komt naar voren dat u de agressor was en ervoor zorgde dat u met hem op de grond terecht kwam'', sprak ze.

Camerabeelden

Op camerabeelden was te zien dat het slachtoffer op een gegeven moment bovenop de Jirnsumer zat en verder niks deed, terwijl de verdachte meerdere klappen uitdeelde. Rechter Jansen veroordeelde de verdachte tot twee weken cel en een taakstraf van 120 uur. Officier van justitie Marco van den Broek had een onvoorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland