Student Arjen Bloem uit Leeuwarden is verliefd op de pool. Hij zet zijn zonnebril op en reist af: 'Ik vind het noorden prachtig. En ik kan goed tegen de kou'

Hij groeide op in Leeuwarden, maar zijn wortels liggen op Terschelling. Zo verklaart Arjen Bloem ook zijn liefde voor de noordelijke streken. Zondag vertrekt de student naar Tromsø, voor een belangrijk Noordpoolcongres.

Arjen Bloem in de Oude Lombardsteeg in Leeuwarden, onder het walviskunstwerk van Giny Vos. 'Wij hebben er heel wat afgeslacht', zegt de Leeuwarder student.

Arjen Bloem in de Oude Lombardsteeg in Leeuwarden, onder het walviskunstwerk van Giny Vos. 'Wij hebben er heel wat afgeslacht', zegt de Leeuwarder student. FOTO JACOB VAN ESSEN

,,Ik ben gewoon gek op Scandinavië’’, zegt Arjen Bloem (25). ,,De mentaliteit, naar elkaar omkijken, het ruige landschap. Het is er prachtig en doet me denken aan Terschelling.’’ Hier is hij weliswaar niet geboren, maar zijn wortels liggen wel op dit eiland. Bloem was en is er vaak te vinden.