Verdwijnt de festivalmunt definitief? Veel Friese festivals stapten al over. 'Wakker worden met een zak vol munten, dat was part of the festival life, maar hopelijk binnenkort niet meer'

Bij de bar om zes biertjes te halen: moet je weer één vriend teleurstellen, omdat je een muntje tekort komt. Zijn festivalmunten nog wel van deze tijd? Veel Friese festivals stapten dit jaar voor het eerst over en deden de munt in de ban.

Festivalgangers bij de muntenkassa's op een eerdere editie van Lowlands.

Festivalgangers bij de muntenkassa's op een eerdere editie van Lowlands. FOTO ANP/KOEN VAN WEEL

Met een muntje te weinig op zak ga je om iedereen te vriend te houden en van een drankje te kunnen voorzien toch nog maar in de rij voor de muntenkassa staan, waar vaak geen eind aan lijkt te komen. Maar hoeveel munten haal je dan? Eén muntje halen, dat doe je niet - en kan bovendien bij sommige festivals niet eens. Dus maak je een schatting van het aantal drankjes dat je nog gaat nuttigen. Aan het einde van de avond (of de volgende dag) bleken de ogen toch groter dan de lever en vind je onderin je broekzak of verstopt in je tasje nog een handjevol munten. Een duur souvenirtje, als je je bedenkt dat de munten een volgende keer niet meer geldig zijn en de prijs per munt tegenwoordig al gauw richting de 3,50 euro gaat.

Overgebleven munten zijn ‘gratis geld’ voor festivals

Nieuws

menu