Verdachte schietpartij in Leeuwarden op vrije voeten

FOTO ANP

De 25-jarige man uit Zoetermeer die werd verdacht van poging tot doodslag in vereniging op 13 maart aan de Auke Stellingwerfstraat in Leeuwarden wordt op vrije voeten gesteld.

Vrijdag oordeelde de rechtbank dat de voorlopige hechtenis, die al ongeveer een half jaar duurt, kan worden opgeheven. Advocaat Audrey Naarden had daar op aangedrongen. Er zou in de late avond van 13 maart meermalen geschoten zijn op een auto van een man uit Leeuwarden, maar niemand raakte gewond. Eerder had de rechtbank al de voorlopige hechtenis van een medeverdachte (28) uit Zoetermeer opgeheven.

Geen bewijs

Volgens Naarden zijn beide gevallen vergelijkbaar en is er ook in de zaak van haar cliënt, de 25-jarige man, geen bewijs voor poging doodslag. Niemand zou gezien hebben dat er daadwerkelijk in de richting van de Leeuwarder was geschoten. De rechtbank was het eens met de raadsvrouw. Wel blijft de man nog verdacht van openlijk geweld en wapenbezit. Daarvoor zal hij zich op 3 november moeten verantwoorden.

De Leeuwarder, die aangifte deed, was de ex-vriend van de vriendin van de 28-jarige verdachte. Volgens Naarden staat niet vast dat in de richting van de Leeuwarder is geschoten. De broers zouden verhaal hebben willen halen omdat de Leeuwarder al anderhalf jaar dreigementen zou hebben geuit richting de oudste broer. De twee hadden hun vader en een neef meegenomen.

Nieuws

menu