Veel scholen maandag dicht vanwege code rood

FOTO ANP

Een heel aantal basis- en middelbare scholen in Friesland gaat maandag niet open in verband met code rood. Dat geldt ook voor de mbo-instellingen.

Het gaat onder meer om de 33 basisscholen die onder de katholieke koepelorganisatie BMS Friesland vallen. Ook de scholen van Proloog blijven dicht. ,,We vinden het niet verantwoord om van onze leerkrachten en leerlingen te verwachten dat zij naar school komen. Er is ook geen noodopvang. We rekenen op uw begrip”, laat Albert Helder namens het College van Bestuur van stichting Proloog weten. Sommige scholen geven de kinderen een dag vrij, op andere plekken kiest men voor online onderwijs. Koepel Palludara spreekt van overmacht. ,,Er kan helaas geen sprake zijn van thuisonderwijs”, schrijven ze in een brief aan ouders en verzorgers. ,,Hiervoor hebben de leerkrachten en leerlingen materialen nodig die zij thuis niet voorhanden hebben.”

Middelbare scholen verzorgden tot op heden enkel fysieke lessen voor leerlingen van de examenklassen. Scholen als het Lauwers College, OSG Sevenwolden, OSG Piter Jelles, RSG Simon Vestdijk en het Dockinga College hevelen ook die lessen maandag over naar online.

Ook het Friesland College en ROC Friese Poort houden de deuren gesloten. ,,Online lessen gaan gewoon door”, communiceert die laatste mbo-instelling. ,,Examens die in school plaats zouden vinden, worden opnieuw ingepland.”

Nieuws

menu