Veel hinder voor treinreizigers rondom station Leeuwarden in november

Een dieseltrein van Arriva. FOTO ARRIVA

In november rijden er op verschillende trajecten vanaf station Leeuwarden bussen in plaats van treinen vanwege werkzaamheden aan het spoor voor de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden.

Van woensdag 18 tot en met zondag 29 november geldt dit tussen Leeuwarden en Buitenpost, Arriva zet dan bussen in. Op zaterdag 21 en zondag 22 november rijden er bussen in plaats van treinen tussen Leeuwarden en Zuidhorn.

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 november rijden er helemaal geen treinen van en naar Leeuwarden, dat houdt in dat er ook op het traject van Leeuwarden naar Akkrum geen treinen rijden, geen treinen tussen Leeuwarden en Harlingen Haven en geen treinen tussen Leeuwarden en Stavoren. Ook rijden de treinen op maandag 30 november niet tussen Leeuwarden en Hurdegaryp.

Zowel Arriva als NS zetten stop- en snelbussen in. Gedurende de werkzaamheden, dus ongeveer twee weken lang, rijden de sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen helemaal niet.

Het zijn de laatste werkzaamheden die verricht moeten worden voordat de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden gaat rijden, het is de bedoeling dat dit maandag 14 december gebeurt. Er moeten daarvoor seinen en andere objecten verplaatst worden. De beveiliging op het spoor wordt opnieuw ingesteld en de systemen worden getest.

Nieuws

menu