Van wandelend bosk naar varend bosk? Bekijk hoe 116 bomen op een ponton van Leeuwarden naar Akkrum varen om daar het centrum te vergroenen

Een ponton met daarop 116 bomen vaart donderdagmiddag van Leeuwarden naar Akkrum. Zo verandert een klein deel van het wandelende bosk van Arcadia voor een middag in een varend bosk.

In totaal zijn 75 kisten van het Boskproject op het ponton van 36 bij 10 meter geplaatst. Na een vaartocht van vier uur arriveren de bomen in de haven van Akkrum. ,,Daar gaan ze Akkrum-Nes voor anderhalve maand vergroenen”, zegt medeorganisator Zwier Kroese. ,,Ongeveer twintig kisten worden geplaatst bij de passantenhaven, waar ze een klein Bosk-theater vormen.”

Het project ‘Meet me in the forest’ in Akkrum is vooral bedoeld om aandacht te vragen voor vergroening in het dorp. ,,Onze grote droom is om in Akkrum een bos of park te creëren”, zegt Kroese. ,,Akkrum heeft de laatste eeuw veel bomen verloren.”

De 75 kisten zijn gekocht door de gemeente Heerenveen. Het is de bedoeling dat de bomen uiteindelijk verspreid over de gemeente geplant worden.

Nieuws

menu