Van der Kam Mode wordt overgenomen & wie is die man die met de Friese vlag zwaaide bij Bruce Springsteen? | nieuws uit Friesland van 26 mei

Beeld LC

Beeld LC

Van der Kam Mode, met vestigingen in Heerenveen en Leeuwarden, komt na 158 jaar in handen van een andere partij, buiten de familie. Dat en meer in ons nieuwsoverzicht van vandaag.

Okele van der Kam, die de kledingwinkels met zijn vrouw Nynke runt, wordt eind dit jaar 60 en had eigenlijk nog wel vijf jaar door gewild. Toen hij in december werd benaderd door Van Uffelen (49 winkels in Nederland), is hij het gesprek aangegaan. Achter Van Uffelen zit de Naura Groep, bekend van de formules Claudia Sträter en Expresso.

Wie is die man die met de Friese vlag zwaaide bij Bruce Springsteen, en volop in beeld kwam?

Tijdens het concert van Bruce Springsteen donderdag verscheen een grote Friese vlag op de videoschermen. Daar heeft die Friese fan ook echt zijn best voor gedaan.

One, two, three, four! , schalde het donderdagavond door de Johan Cruijff Arena, en op de grote videoschermen was te zien hoe drummer Max Weinberg Born in the USA inzette. Of ,,it mear poppy Born in the USA ’’, zoals Eelco Klomp uit Burgum het nummer de volgende ochtend noemt.

SC Heerenveen heeft Andries Noppert terug: doelman start tegen Go Ahead Eagles

Goed nieuws voor SC Heerenveen in aanloop naar de laatste wedstrijd van de eredivisie: Andries Noppert is hersteld van zijn liesblessure en staat meteen onder de lat tegen Go Ahead Eagles.

Noppert ontbrak sinds begin februari met een liesblessure. Hij nam aanvankelijk een paar weken rust, maar dat sorteerde niet in het gewenste effect. De Jouster werd daarop geopereerd. Noppert sprak uit dat hij hoopte aan het einde van het seizoen, mogelijk in de play-offs, nog zijn minuten te kunnen maken. Bij Heerenveen ging men daar evenwel niet vanuit.

Aan deze stukjes natuur hebben Friezen een hekel

Zelfs de grootste natuurliefhebber heeft wel een plantje of een diertje dat hij liefst ziet verdwijnen. , ,Het is een taaie strijd. Maar ik ben aan de winnende hand.’’

Vorige week vroegen we lezers in een oproepje in de Leeuwarder Courant welk stukje natuur ze kunnen missen als kiespijn: ‘Tegen welke dier- of plantensoort voert u al jaren strijd? En als u één soort mag nomineren om bij voorkeur morgen nog uit te sterven, welke zou dat dan zijn?’

Hoe bouwbedrijf Hekstra uit Damwâld ineens viraal ging door Renault in Frankrijk

Damwâldster bouwman Romke Hekstra stond deze week ineens in Frankrijk handen te schudden met de grote bazen van autogigant Renault en sprak honderden mensen toe. Hoe kwam dat zo?

De Franse autofabrikant maakte er flink werk van. De communicatieafdeling vaardigde een ronkend persbericht van drie pagina’s uit en trommelde tientallen fotografen en regionale pers op om een heuglijk moment bij te komen wonen.

Verslaafde ex-inwoner Boelenslaan met lange lijst aan strafbare feiten wil van de drugs af

Het was een indrukwekkend lijstje met strafbare feiten waarvoor een 38-jarige ex-inwoner van Boelenslaan zich vrijdag bij de rechtbank moest verantwoorden. Alles was gebeurd terwijl hij onder invloed van drugs was, betoogde de verdachte. Hij nam wel zijn verantwoordelijkheid en hij zit nu waar hij wil zijn: in een verslavingskliniek.

Een bedrijfsinbraak, verboden wapenbezit – van een AK63, een semi-automatisch geweer -, wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging van een een drugskoerier met hetzelfde wapen, belediging van een paar handhavers van de NS en schennis van de eerbaarheid. In iets meer dan een maand tijd had de verdachte eind vorig jaar in rap tempo een aantal pagina’s toegevoegd aan zijn strafblad.

Verder in het nieuws:

* Waarom verffabriek NelfKoopmans uit Marrum zich laat overnemen door PearlPaint Group.

* Thialf decor voor WK ijshockey.

* Noah vindt zeepaardje op strand Ameland & zoektocht naar kabouter Jaap in Sint Nicolaasga: dit is het goede en opmerkelijke nieuws van deze week.

Tip van de redactie:

* Bruce Springsteen weet Johan Cruijff Arena tot in de ziel te raken | recensie

* ‘Criminele organisaties verdienen honderden miljoenen euro’s aan smokkel van vluchtelingen’. Beluister podcast Radio Ramkraak.

* Er is weer genoeg te beleven in Noord-Nederland met Pinksteren.