Drie artsen van MCL over medische zorg in coronatijd: vaccinaties houden het ziekenhuis draaiende

De coronazorg begint zijn tol te eisen in het ziekenhuis. Ook het personeel zelf raakt uitgeschakeld. De vaccinaties bieden uitkomst, zo berichten drie artsen van MCL en Izore van het front. Volgende week donderdag houden ze een online lezing over de stand van zaken.

MCL-personeel uit de acute zorg staat op 6 januari in de rij voor een vaccinatie, de eerste dag dat in Friesland werd gepikt tegen het coronavirus.

MCL-personeel uit de acute zorg staat op 6 januari in de rij voor een vaccinatie, de eerste dag dat in Friesland werd gepikt tegen het coronavirus. FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

De discussie wie nou het best het eerst gevaccineerd kunnen worden, daar mengt internist en infectioloog Linda Kampschreur zich liever niet in. Ze begrijpt de suggestie vorige week van Peter van der Voort, ic-hoofd van het UMCG, om 50+-mannen met overgewicht met voorrang te vaccineren, omdat die groep oververtegenwoordigd is op de intensive care. ,,Met 50+ en overgewicht behoor je inderdaad tot de risicogroep. Maar het is heel moeilijk kiezen tussen de verschillende groepen. Ik zou zeggen: zodra je een uitnodiging krijgt laat je dan zeker vaccineren.”

Nieuws

menu