Vaccin toch weer met de boot naar de eilanden

Sporthal De Slinger op Ameland.

Sporthal De Slinger op Ameland. Foto: Sem van der Wal

Op Vlieland halen woensdag 328 zestigplussers, zorgmedewerkers, mensen met zwaar overgewicht en mensen met Down een vaccinatie tegen het coronavirus. Op Schiermonnikoog gaat het om 364 mensen uit deze doelgroep.

Dat meldt GGD Fryslân. Respectievelijk 92 en 87 procent van de genodigden hebben een afspraak gemaakt. Op Ameland, waar dinsdag is gevaccineerd, kwam het uiteindelijke opkomstpercentage uit op 96 procent. Enkele genodigde zorgmedewerkers waren op het vasteland al gevaccineerd.

Deze week worden ouderen en zorgmedewerkers op de Waddeneilanden ingeënt met het corona-vaccin van Pfizer. Het vervoer per ambulancehelikopter ging net als dinsdag naar Ameland niet door vanwege voorspeld slecht zicht. Het charterschip Zeehond bracht de koelbox met entstof naar Schiermonnikoog, een KNRM-reddingsboot werd ingezet voor het transport naar Vlieland.

GGD Fryslân hoopt de helikopter donderdag en vrijdag wel te kunnen inzetten voor vaccinvervoer naar Terschelling. Dan kunnen zo’n 700 uitgenodigde Terschellingers zich laten vaccineren in E10 in Midsland.