Twee miljoen extra nodig voor snel internet

Gedeputeerde Klaas Fokkinga. Foto: Jacob van Essen

Het provinciebestuur wil nog eens twee miljoen euro bijleggen om de laatste 375 huishoudens te kunnen voorzien van snel internet. Die zouden volgend jaar kunnen worden aangesloten.

Het gaat om de laatste zogenoemde onrendabele adressen, de mensen die zo afgelegen wonen dat het relatief veel geld kost om ze aan te sluiten. De provincie had vijf miljoen euro uitgetrokken voor zo’n duizend onrendabele adressen. Toen in oktober een aanbesteding mislukte, werd de klus opgeknipt. Via een heraanbesteding worden nu 640 huishoudens aangesloten door Kabelnoord.

Langer geduld

De resterende 375 huishoudens moesten langer geduld hebben. Voor deze adressen, in de gemeenten Opsterland, Súdwest-Fryslân en Leeuwarden, moest er eerst meer geld komen.

In een bestuursrapportage schrijft het provinciebestuur nu dat het om twee miljoen euro gaat. Provinciale Staten moeten er nog wel mee instemmen, waarschijnlijk in juni. Daarna duurt het nog zes tot acht maanden tot het werk kan beginnen, liet gedeputeerde Klaas Fokkinga in maart weten na vragen van de PvdA.

Nieuws

menu