Tussenstand actie Oekraïne: bijna zeventigduizend euro gedoneerd

Hulpgoederen worden uitgedeeld door Oekraïense vrijwilligers in de omgeving van Cherson, dit najaar.

De actie voor de mensen in Oekraïne van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden heeft rond het avonduur al meer dan 69 duizend euro opgebracht. Zaterdagavond werd de grens van 50 duizend euro doorbroken.

Mediahuis Noord - uitgever van beide kranten - zamelt geld in om generatoren naar Oekraïne te brengen, bij te dragen aan het herstellen van woningen en het leveren van directe noodhulp. Daarvoor wordt samengewerkt met andere (vrijwilligers-) organisaties in Nederland en Oekraïne.

Met de opbrengst van de donaties worden ook Oekraïense hulporganisaties ondersteund die zelf voedsel, medicijnen, kleding en goederen inzamelen en naar de zwaarst getroffen gebieden in Oekraïne brengen. Zoals naar steden als Cherson, Izyum en Bachmoet.

Help Oekraïne NU!

Hoe hoger de opbrengst van deze actie, hoe meer hulp geboden kan worden. Een goede generator voor een ziekenhuis kost bijvoorbeeld 35 duizend euro. Er zijn beschadigde appartementencomplexen waar voor de oorlog twintig families woonden, die nu onbewoonbaar zijn. Maar voor een bedrag van 50 duizend euro hersteld kunnen worden. En voor honderd euro kunnen ter plekke honderd broden worden gekocht - veel mensen in Oekraïne zijn afhankelijk van voedselhulp. Iedere gift, groot of klein, telt! Doneer via onderstaande QR-code of op https://whydonate.nl/nl/fundraising/help-oekraine-nu .

Inzameling

Donderdag 29 december organiseert Mediahuis Noord in samenwerking met vrijwilligers een inzamelingsactie in Leeuwarden, Groningen en Drenthe. Meer informatie over de inzameling vindt u vanaf dinsdag op de sites van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden en natuurlijk in papieren uitgave.

Dit bericht is bijgewerkt op basis van de stand op whydonate.nl om 18:00 uur.

Nieuws

menu