Tussenstand Oekraïne-actie Leeuwader Courant en Dagblad van het Noorden: meer dan 130.000 euro gedoneerd

Dennis Rithov uit Irpin voor de verwoeste woning waar hij samen met zijn moeder woonde. Mediahuis Noord hoopt met hulp van de lezers mensen zoals Dennis te kunnen helpen.

Dennis Rithov uit Irpin voor de verwoeste woning waar hij samen met zijn moeder woonde. Mediahuis Noord hoopt met hulp van de lezers mensen zoals Dennis te kunnen helpen.

De actie voor de mensen in Oekraïne van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden heeft tot nu toe 134.000 euro opgeleverd. En de actie is nog niet ten einde.

Mediahuis Noord - uitgever van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden - startte afgelopen donderdag een actie voor de mensen in Oekraïne. Via een doneer-site kunnen lezers geld geven voor de aanschaf van generatoren, accu’s, noodhulp, het herstel van beschadigde woningen en het ondersteunen van hulporganisaties in Oekraïne zelf.

Met een deel van de opbrengst worden generatoren naar Oekraïne gebracht. Door een generator in een appartementengebouw of dorp te plaatsen, blijft communicatie voor de bewoners mogelijk. Ook als de stroom langere tijd uitvalt. Met kleine generatoren kunnen mensen hun huis blijven verwarmen. Een grote generator kan een ziekenhuis draaiende houden.

Door samen te werken met de stichting OpenDoorUkraine.NL kan deze actie bijdragen aan het herstel van beschadigde woningen, waardoor mensen weer een dak boven hun hoofd hebben. Met de ondersteuning van vrijwilligersorganisaties in Oekraïne zelf is het mogelijk om heel gericht op lokaal niveau mensen noodhulp te geven, zoals voedsel en andere noodzakelijke goederen. Veel mensen in Oekraïne zijn afhankelijk van voedselhulp.

Help Oekraïne NU!

Doneren? Scan de QR-code of ga naar https://whydonate.nl/nl/fundraising/help-oekraine-nu .