Al ruim 96.000 euro gedoneerd voor Oekraïne door lezers Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden

Inwoners van Cherson ontvangen noodhulp van vrijwilligers uit Irpin, vlak na de bevrijding in november

Ruim 96.000 euro. Zoveel geld hebben lezers van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden al bijeengebracht voor de bevolking van Oekraïne. En de actie is nog niet ten einde.

Mediahuis Noord - uitgever van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden - startte afgelopen donderdag een actie voor de mensen in Oekraïne. Via een doneer-site kunnen lezers geld geven voor de aanschaf van generatoren, accu’s, noodhulp, het herstel van beschadigde woningen en de ondersteuning van vrijwillige hulporganisaties in Oekraïne zelf.

Generatoren naar Oekraïne

Met een deel van de opbrengst worden generatoren naar Oekraïne gebracht. Door een aggregaat in een appartementengebouw of dorp te plaatsen, blijft communicatie voor de bewoners mogelijk. Ook als de stroom langere tijd uitvalt. Met kleine generatoren kunnen mensen hun huis blijven verwarmen. Een hele grote generator kan een ziekenhuis draaiende houden.

Weer een dak boven het hoofd

Door samen te werken met de stichting OpenDoorUkraine.NL kan deze actie bijdragen aan het herstel van beschadigde woningen waardoor mensen weer een dak boven hun hoofd hebben. Met de ondersteuning van vrijwilligersorganisaties in Oekraïne zelf is het mogelijk om heel gericht op lokaal niveau mensen noodhulp te geven zoals voedsel en andere noodzakelijke goederen. Veel mensen in Oekraïne zijn afhankelijk van voedselhulp.

Help Oekraïne NU!

Doneren? Scan de QR-code of ga naar https://whydonate.nl/nl/fundraising/help-oekraine-nu .

Nieuws

menu