Treinen Arriva rijden woensdag niet in Friesland en Groningen. Van de bussen rijdt in Friesland veertig procent

Foto:

Foto: ANP

Vanwege de staking in het streekvervoer rijden er woensdag geen treinen van Arriva in Friesland en Groningen. Een dag eerder reden de treinen nog wel en ook maandag, de eerste dag van de vijfdaagse staking, werd de treindienstregeling gewoon opgestart.

Voor woensdag is het echter niet gelukt een passende treindienstregeling te maken met medewerkers die wel willen werken, meldt de vervoerder. Treinvervangend vervoer rijdt ook niet.

Bussen

Van de bussen rijdt in Friesland veertig procent. Reizigers wordt geadviseerd hun reis kort van tevoren te plannen om verrassingen te voorkomen.

Werk neergelegd

Ook de regionale treinen van Arriva in Limburg rijden niet, en in Achterhoek Rivierenland rijden eveneens geen Arriva-treinen. Op de Vechtdallijnen rijden de treinen van Arriva wel. Ook de snelbussen tussen Heerlen en Maastricht rijden wel, laat de vervoerder weten. Verder rijden in alle regio’s de buurtbussen wel. Arriva kijkt nog hoeveel procent van de bussen van de vervoerder in Limburg en Friesland woensdag kunnen rijden.

Sinds maandag hebben duizenden buschauffeurs, treinconducteurs en machinisten in het streekvervoer het werk neergelegd. Ze voeren actie voor een hoger loon. Ook willen ze dat er maatregelen worden genomen om de werkdruk en daarmee het ziekteverzuim te verlagen. Het gaat om personeel van vervoerders als Arriva, Qbuzz en Keolis.