Trein van Arriva is ontspoord bij Groningen, hele dag geen sneltreinen naar Leeuwarden

Het achterste deel van de trein stond nog op het station, dus de passagiers konden gemakkelijk uitstappen. Foto: ProNews

Het duurt naar verwachting nog tot maandagavond voordat de sneltrein weer rijdt naar Leeuwarden, Delfzijl en Eemshaven. Zondagavond ontspoorde een Arrivatrein net buiten het Hoofdstation in Groningen.

De trein was net met passagiers vertrokken richting Roodeschool toen een aantal wielen uit het spoor liepen. Niemand raakte gewond. De trein ontspoorde al, toen het achterste deel nog langs het perron in Groningen stond. Daardoor konden de passagiers gemakkelijk uitstappen. Ze zijn met bussen alsnog naar hun bestemmingen gebracht.

Prorail laat maandagochtend weten dat het naar verwachting tot in de avond duurt voordat het spoor hersteld is. Tot die tijd is geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Zuidhorn en tussen Groningen en Groningen Noord/Delfzijl. ,,Om het treinverkeer weer mogelijk te maken, moet de ontspoorde trein herspoord worden. Zo kunnen we de trein afvoeren en is het spoor vrij voor herstel.”

Arriva meldt dat er geen sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen rijden. De stoptrein rijdt tussen Leeuwarden en Zuidhorn, dat duurt zeker tot 23:30 uur. Vanaf daar worden bussen ingezet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Openbaar vervoer