Tref schikkingen voor funderingsleed in de Groote Veenpolder en andere veengebieden, zegt bestuurslid van Wetterskip Fryslân Jan Dogterom (76)

Grote kans dat Wetterskip en provincie kopje onder gaan in een juridische slag over funderingsschade in de Groote Veenpolder en andere veengebieden. ,,Ze kunnen hun energie beter steken in het treffen van schikkingen.’’

Jan Dogterom (76) uit Westhoek. Hij heeft zich als algemeen bestuurslid van Wetterskip Fryslân namens 50Plus vastgebeten in het funderingsleed in de Groote Veenpolder.

Jan Dogterom (76) uit Westhoek. Hij heeft zich als algemeen bestuurslid van Wetterskip Fryslân namens 50Plus vastgebeten in het funderingsleed in de Groote Veenpolder. Foto: Catrinus van der Veen

Dat is de overtuiging van Jan Dogterom (76) uit Westhoek. Hij heeft zich als algemeen bestuurslid van Wetterskip Fryslân namens 50Plus vastgebeten in het funderingsleed in de Groote Veenpolder. Hier kampen tientallen huizenbezitters met kapitale schade aan hun bezittingen die te relateren is aan diepontwatering ten behoeve van de landbouw.

Nieuws

menu