Tot Jezus bekeerde boef betaalt Drachtster sportzaak terug

Een tot het christendom bekeerde winkeldief met spijt heeft onlangs per post 60 euro terug betaald aan Intersport Evink in Drachten.

,,Ooit wat gestolen bij jullie, maar ik geloof nu in Jezus. Dus hierbij de vergoeding. Mijn excuses’’, schreef de anonieme spijtoptant op een briefje aan de sportzaak. De dief had in de envelop drie briefjes van twintig gestopt. ,,We kregen allemaal een beetje kippenvel’’, vertelt medewerker Lara Aldewereld die de post openmaakte.

Nooit eerder trof het personeel een winkeldief met spijt. ,,In de dertig jaar dat de zaak bestaat hebben we nooit eerder zo’n brief gekregen. Er is ook nog nooit iemand langs geweest in de winkel om een diefstal op te biechten, alsnog te betalen en excuses aan te bieden. Dit is echt een unicum’’, weet Aldewereld.

 

De medewerkers hielden allemaal een goed gevoel over aan de brief. Dat de afzender zich niet bekend heeft gemaakt, doet daar niets aan af. ,,Het gaat om het gebaar. Deze persoon heeft het goede pad weer gevonden. Dat is heel positief.’’

De sportzaak zette de brief op de eigen Facebookpagina. ,,Wij wilden onze volgers hetzelfde positieve gevoel geven.’’ Dat lijkt goed gelukt. Het bericht kreeg al snel honderden likes en werd tientallen keren gedeeld. ,,Het is een enorme hit. Wij vonden het leuk om een positief bericht te delen. En misschien doet goed voorbeeld ook goed volgen.’’

Nieuws

menu