Top Dutch Solar Racing eindigt als vierde in World Solar Challenge na uitvallen topfavorieten

FOTO JOB VERKRUISEN

De zonneauto van Top Dutch Solar Racing, het team van studenten van de Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en het Friesland College, is als vierde geëindigd in de Bridgestone World Solar Challenge.

In krap vijf dagen reed het team ruim 3000 km van Darwin naar Adelaide. Eerste werd het Belgische team van de KU Leuven, nadat koploper Vattenfall Solar Team uitviel.

Lees ook: De verwoesting van zonneauto NunaX in beeld: ‘Alleen het kenteken is nog over’

Eerder viel het team van Universiteit Twente al uit. Het betekent dat Top Dutch Solar Racing als eerste Nederlandse team is geëindigd.

Top Dutch Solar Racing deed voor het eerst mee aan de Bridgestone World Solar Challenge. In twee jaar tijd ontwikkelde en bouwde het team de Green Lightning. Het team begon goed aan de Challenge. Doordat Top Dutch Solar Racing de kwalificatieronde op het circuit won, mocht het team starten op pole position. De zonneauto was de eerste zonneauto die Darwin uitreed en begon aan de Challenge.

Eerste werd het Belgische team van de KU Leuven, tweede de Japanse Tokai University en derde het team van de University uit Michigan. De overige 17 zonneauto’s zijn op dit moment nog niet over de finish.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland