Toeristenbelasting steeg in Friesland dit jaar het hardst van alle provincies: in deze gemeente betaal je het meest

FOTO ANP

De toeristenbelasting steeg in Friesland dit jaar het hardst van alle provincies: voor een overnachting in een Fries hotel wordt dit jaar 9,5 procent meer belasting geheven dan vorig jaar.

De gemiddelde toeristenbelasting in Friese gemeenten bedraagt dit jaar 1,85 euro per persoon, per nacht. Dat is nog wel 18 cent minder dan het landelijk gemiddelde, zocht Bungalowparkoverzicht.nl uit.

Acht van de achttien gemeenten voerden dit jaar een verhoging van het tarief door. De sterkste toename was in Heerenveen, waar het tarief steeg van 1 euro naar 2,35 euro. Het was de op een na grootste toename (135 procent meer) in een gemeente in Nederland, op de gemeente Uithoorn in Noord-Holland na.

Heerenveen is daarmee nog niet de ‘duurste’ gemeente van Friesland. Die positie is voorbehouden aan is Weststellingwerf met een toeristenbelasting van 4,74 euro per persoon per nacht. In Waadhoeke en Smallingerland wordt dit jaar helemaal geen toeristenbelasting geïnd. In Dantumadiel is het tarief het laagst: 1 euro.

Nieuws

menu