Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp: docent weg na 'incidenten'

FOTO ANP

Het Talling Koopmans College in Hurdegaryp heeft deze week een docent met onmiddellijke ingang de laan uitgestuurd wegens ‘een aantal incidenten’. De man was op tijdelijke basis ingehuurd.

De maatregel is genomen op basis van klachten van ouders en berichten van verontruste collega’s, zo laat de school weten in een bericht aan leerlingen en ouders. De leerkracht gaf les in de klassen 3 en 4 van de middelbare school.

Schoolleider Petra Schutte wil niet nader ingaan op de incidenten, maar volgens ouders zou het gaan om ongewenst gedrag: staren en leerlingen vastpakken bij de schouders. Heftiger dingen hebben zich volgens de school niet voorgedaan.

Strengere controles

Juist vrijdag maakte demissionair minister van onderwijs Arie Slob bekend dat hij strengere controles wil invoeren in de strijd tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag door personeel op scholen. Leerkrachten zouden dan vaker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten overleggen.

Volgens de Onderwijsinspectie neemt het aantal incidenten toe, zowel in het basisonderwijs als op scholen voor voortgezet onderwijs. Het Tjalling Koopmans College denkt niet dat aanscherping van de regels in dit geval iets had uitgemaakt.

Nieuws

menu