Tinga knutselt zelf extra hockeyveld in Sneker sportpark

Omdat een reactie van Súdwest-Fryslân uitblijft, zijn de mensen van Tinga zelf maar gaan puzzelen om een extra veld te creëren hun sportpark Tinga in Sneek. En dat is gelukt.

Wijbenga Architecten liet het tweede veld een slag draaien, zodat een derde er precies naast past.

Als dat er komt, hoeft gebruiker SMHC (Sneker Mixed Hockey Club) geen 25 kilometer meer te rijden voor een thuiswedstrijd. Want die teams spelen nu beurtelings in Heerenveen of Harlingen. Een capaciteit van twee velden is te beperkt om zeshonderd leden wedstrijden te kunnen laten spelen.

En dan gaat SMHC ook weer langs scholen om clinics te geven. Dergelijke acties zijn doorgaans goed voor 5 procent ledengroei. Die is weer noodzakelijk, om de uitstroom van studenten op te vangen. ,,Nu doen we niet aan actieve ledenwerving’’, zegt voorzitter Peter Oude Munnik.

Nu de fusie tussen twee Sneker voetbalclubs in een impasse is geraakt en de Sneker sportstoelendans dus voorlopig niet op gang komt, besloot de Stichting Tinga zelf maar in actie te komen. Want de club verkeert al drie jaar in afwachting.

,,Het voetbal was leidend’’, zegt voorzitter Fred Rijkers van de Stichting Tinga. ,,Dat hebben we ook geaccepteerd. We waren speelbal.’’ Op het park staat een tennishal en spelen behalve de hockeyers van SMHC ook tennisclub De Vliegende Bal en voetbalverening SWZ er.

Nieuws

menu