Tineke Schokker moet nieuwe voorzitter KFPS worden

Burgemeester van Vlieland Tineke Schokker. ANP

Tineke Schokker-Strampel neemt donderdag afscheid van haar burgemeesterspost op Vlieland, maar ze heeft er binnenkort alweer een taak bij: ze is de beoogde nieuwe voorzitter van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek.

Samen met Ella Wiersma uit Wytgaard wordt Schokker in de ledenvergadering van mei voorgedragen als nieuw lid van het bestuur. Schokker zal eerst een half jaar meedraaien in het bestuur naast waarnemend voorzitter Detlef Elling en zal dan haar voorzitterspost officieel innemen.

Ze verhuist binnenkort vanaf Vlieland terug naar haar woonboerderij in Eastermar, waar ze paarden heeft. Ook is ze voorzitter van Faunabeheer en heeft ze een functie in de raad van Commissarissen van Windpark Fryslân. Wiersma is internationaal ondernemer, heeft ervaring als bestuurder en bovendien passie voor het Friese paard.

Oud-voorzitter Wiebe Wieling pakte in oktober vorig jaar na koud tien maanden zijn biezen. Reden was „een verschil van inzicht binnen het bestuur”. Vice-voorzitter Geralt Pots nam het stokje toen van hem over, maar ook hij gooide de handdoek in de ring. Samen met bestuurslid Sieneke Mekkes trad hij begin november af. Reden: ,,Een verschil van inzicht over de hengstenkeuringsjury.”

Nieuws

menu