Tim Douwsma van repliek gediend door Belgische viroloog Van Ranst

Tim Douwsma. FOTO LC

De Belgische viroloog Marc van Ranst heeft zanger Tim Douwsma op Twitter van repliek gediend nadat de zanger op het platform een bericht had geplaatst waarin hij een uitspraak hekelde van de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn.

Douwsma deelde zaterdag een artikel van NU.nl. In dit artikel staat dat de Duitse minister Spahn heeft gezegd dat mensen die tegen corona zijn gevaccineerd bij een nieuwe opleving van het virus niet meer in lockdown hoeven. Die mensen zouden dan meer vrijheden krijgen dan niet-gevaccineerden, omdat zij een minder groot risico meedragen voor de volksgezondheid.

Douwsma vindt dat onbegrijpelijk, maakte hij met zijn tweet duidelijk.  'Ik weet gwn niet meer wat ik moet zeggen ...', schrijft hij bij het artikel dat hij deelt. Dat leverde hem een reactie op van de Belgische viroloog Van Ranst: 'Misschien kan je zeggen: 'Vaccineer mij'. Het is maar een suggestie, he', antwoordde die.

Viroloog eerder in discussie met Willem Engel

De Belgische viroloog Van Ranst ging op het social media-platform eerder ook al de discussie aan met Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Die discussie is inmiddels uitgelopen op een hevige ruzie tussen beiden. Van Ranst vindt dat Engel, die met de actiegroep Viruswaarheid tegen de coronamaatregelen strijdt, te veel ruimte krijgt in Nederland, ‘terwijl zijn kennis over het virus nihil is’. Engel op zijn beurt heeft intussen aangifte van 'smaad en laster' tegen de wetenschapper gedaan, omdat hij vindt dat die hem in de media met een terrorist en een virusontkenner vergelijkt.

Willem Engel initieerde vorig jaar de actiecampagne #ikdoenietmeermee tegen het coronabeleid van het kabinet. Onder anderen Douwsma, zanger Thomas Berge, zangeres Famke Louise, dj Mental Theo en rappers Yes-R en Bizzey schaarden zich op social media achter de actie.

De campagne zorgde voor veel ophef en onenigheid. Een aantal BN'ers, onder wie Douwsma, trokken hun steun voor die actie later weer in . Douwsma staat nog altijd achter zijn standpunten ten aanzien van het covidvirus, maar is wel milder geworden in zijn opvattingen, heeft hij later gezegd.

Lees ook | Tim Douwsma: hashtag zei niet wat we echt bedoelden

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland